Contact Facebook LinkedIn
 

Aanleg voetbalvelden? Flevo Green Support is de specialist!

Spelen op kunstgras is een smet op het Nederlandse voetbal. Dit is een gepeperde uitspraak van onze gevierde voetbalinternational Dirk Kuijt. Samen met 11 oud-collega’s heeft hij in 2017 een manifest ondertekend om te stoppen met het ‘spelen op plastic velden’. Vandaar dat bij Flevo Green Support de aanleg van voetbalvelden uitsluitend gebeurt met natuurgras. Dit doen we uit liefde voor ons vak en voor onze nationale sport!

aanleg voetbalvelden

Een voetbalveld aanleggen met natuurgras

Voetbal is een sport vol risico’s.  Slidings, schwalbes en tackles horen daarbij. Hierbij komen de spelers soms keihard terecht. Het financiële voordeel dat behaald wordt met (het onderhoud van) een kunstgras mat, wordt meteen weer te niet gedaan door een grotere kans op ernstige blessures en langere herstelperiodes van soms dure spelers. Ook rolt en stuitert de bal uiteraard totaal anders op kunstgras. Hoe gaat een team, dat het hele seizoen getraind heeft op kunstgras, internationaal presteren op een traditionele ‘gewone’ grasmat?

De KNVB trekt voorlopig geen partij in de aanleg van voetbalvelden en laat de clubs zelf beslissen. Kiest u voor natuurgras? Dan is Flevo Green Support al meer dan 25 jaar de specialist die u bij alle stappen begeleidt en faciliteert.

Wat komt er kijken bij de aanleg van voetbalvelden?

Allereerst kijken we natuurlijk naar de ondergrond. Hoe is de bodemgesteldheid? Moeten we draineren en hoe loopt het water weg na een bui? Elk veld vraagt een op maat gesneden oplossing. Natuurlijk moet het veld voordat het gras ingezaaid of gelegd wordt, geëgaliseerd worden. Hiervoor gebruiken wij een lasergestuurd egalisatieraam, een zeer geavanceerde technologische oplossing om de velden onder een dakprofiel aan te leggen. Ook hebben wij een vernieuwende en milieuvriendelijke, biologische methode ontwikkeld waarbij we tegelijkertijd gras inzaaien, bemesten, en de bodem enten met nematoden.  Deze kleine aaltjes zijn de natuurlijke vijand van de insektenlarven die zich voeden met de wortels van uw grasmat zoals engerlingen en emelten, de larven van de meikever, junikever, sallandkever, rozekever en langpootmug.

Een offerte aanvragen voor de aanleg van uw voetbalveld of sportveld

Wanneer u ons de opdracht gunt om uw sportveld aan te leggen, sturen wij allereerst een expert naar uw terrein om de situatie ter plekke te beoordelen. Onze expert bespreekt met u wat de beste werkwijze is en geeft u een ruwe, initiële schatting van kosten en doorlooptijd. Later sturen we u, vanuit kantoor, de officiële offerte toe, en plannen wij de werkzaamheden in. Bel meteen naar ons kantoor op 036522 8193 om een afspraak te maken, of stuur een bericht via onze contactpagina aanleg voetbalvelden. Wij hopen alvast op een prettige samenwerking!