Contact Facebook LinkedIn
 

Succesvolle informatiedag : nematoden tegen bodeminsecten

Vandaag woensdag 14 maart 2018 hebben wij een zeer geslaagde informatiedag georganiseerd samen met Biocontrole (biologische plaatbestrijding) , DCM en Boom-en Tuintechniek ’t Harde.
De insteek van vandaag was de inzet van nematoden tegen bodeminsecten als engerlingen en emelten maar ook de bestrijding van de eikenprocessierups.
Na de hartelijke ontvangst van vrijwilligers van startten de presentaties. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan de biologische bestrijding van schadelijke insecten. De huidige technieken zijn sterk verbeterd ten opzichte van de oude en de goede bestrijdingsmogelijkheden hebben hun positieve effecten reeds bewezen!

Het tweede deel van de dag was gericht op de praktijk waarbij de deelnemende bedrijven Flevo Green Support en Boom en Tuintechniek uit ’t Harde hun expertise demonstreerden.
De kennis en kunde van de vandaag gedemonstreerde machines maken dat wij uitstekend in staat zijn om op een biologische wijze onze openbare ruimte in het stedelijk gebied en de sportvelden zonder chemische middelen te beheren. Met veel plezier kijken wij dan ook terug naar deze geslaagde informatiedag.